5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаДаниел Хинков пред BBALL.BG: Амбициите ми са да се подобрявам

Даниел Хинков пред BBALL.BG: Амбициите ми са да се подобрявам

Всичко зависи от моя труд и моето развитие, споделя гардът на Лудвигсбург

Още един млад български баскетболист е избрал да се развива в чужбина. Даниел Хинков е част от формацията на Лудвигсбург до 16 г, където трупа опит в школата на немския клуб заедно с брат си Станислав Хинков.  

Пред BBALL.BG гардът сподели впечатленията си от Лудвигсбург, както и какви са изискванията на треньорите в Германия и какво би искал да постигне в бъдеще. Ето и какво каза той:  

– Защо избра да продължиш кариерата си в Германия и как се стигна до преминаването ти в Лудвигсбург?  

– Още миналата година разбрах, че най-добре за моето бъдеше би било развитието ми да продължи в чужбина. Агентът ми се свърза с Лудвигсбург и съответно аз и брат ми отидохме на проби. Те бяха наблюдавали предимно него, но когато видяха и мен, ме харесаха много, както и аз тях. Съответно ни предложиха договори, които впоследствие подписахме.  

– Какви са твоите впечатления от клуба като организация? 

– Чисто организационно клубът е на добро ниво. Тренировките са разпределени по начин, в който може да има подобрение на играчите, но също и възстановяване. В града има пет баскетболни зали и два фитнеса, които се използват от клуба, поради което всяка възрастова група има достатъчно време за тренировки.  

– Как те приемат съотборниците ти?  

– Съотборниците ми ме приеха доста добре и бързо се сприятелихме. Научих всички в отбора на думата “Заедно”, която се превърна и в поздрав на тима. Тази година има и други нови деца. Много добре се разбираме. 

– Как се чувстваш в Лудвигсбург? 

– Бих казал, че се чувствам добре. Градът е хубав, не е много голям и всичко е на малки разстояния, което е по-добре за мен и брат ми. Откакто съм тук определено съм се подобрил във физическа и в баскетболна посока, заради тренировъчния процес. 

– Какви са изискванията на треньорите към младите играчи?  

– Изисквания на треньорите са доста големи. В Германия определено се отличава, че много разчитат на физическа подготовка, динамика и защита. Трябва също да имаш мотивация, дисциплина и самочувствие. Въпреки всичко това, талантливите и трудолюбиви играчи се отличават, както и в България. 

– Това, че си брат ти в Германия помага ли ти да се приспособиш по-бързо?  

– Да, определено, с него винаги сме си говорили за играта и сме обръщали внимание на детайлите. Той като по-голям доста често ми прави забележки, от които аз мога да се подобря.  

– Какви са твоите амбиции като играч?  

– Амбициите ми за този сезон са да се подобрявам и да постигна добри резултати на европейското за 16-годишни през лятото. В бъдеще искам да играя добре при 19-годишните и се надявам да успея да стигна до първия мъжки отбор. 

– Има ли спортна агенция, с която се консултира при заминаването ти в Германия и смяташ ли, че работата на агента е важна за твоето развитие? 

– Да, много голяма част от развитието ми в Германия се дължи на Антонио Илиев от DefenCe Sports. Той е човекът, който организира пробите за отбора. Всеки играч, който иска да се занимава професионално, трябва да има агент, на който да може да се довери. Ние избрахме правилния човек. Антонио винаги ми помага, не само за връзката с отбора, а и за менталното състояние и баскетболното ми развитие. 

– Докъде би искал да стигнеш в кариерата си? 

– Искам, както всеки млад баскетболист, да стигна висотите – Евролига и НБА. Всичко зависи от моя труд и моето развитие.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани