1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориДаниел Клечков пред BBALL.BG: Първоначалната ни цел е да влезем в Топ...

Даниел Клечков пред BBALL.BG: Първоначалната ни цел е да влезем в Топ 8 на европейското

Много сме доволни, че успяхме да участваме на турнира в Северна Македония, допълва селекционерът на юношеския национален отбор

Селекционерът на националния ни отбор за юноши Даниел Клечков е доволен от подготовката нa състава за европейското първенство, Дивизия Б, което ще се проведе в Румъния от 29 юли до 7 август. На шампионата в Плоещ нашите ще играят срещу Грузия, Нидерландия, Босна и Херцеговина, Норвегия и Косово.

Пред BBALL.BG Даниел Клечков говори за свършената дотук работа от своите избраници, за очакванията си за европейското и за ЦСКА, където от новия сезон ще бъде в щаба на Росен Барчовски. Ето и какво сподели той:

Под ръководството на Даниел Клечков юношите ще участват на европейското в Румъния. Снимка: ФИБА

– До този момент доволен ли сте от подготовката на юношеския национален отбор? 

– Доволен съм от подготовката. Успяхме да вкараме доста от идеите, които имахме, сега остана заключителната част – да затвърдим и да изчистим грешките.

– Има ли някакви здравословни проблеми или всички в тима са здрави? 

– Има леки контузии, но нищо сериозно. Всички момчета са добре в момента и се готвят пълноценно.

Националите до 18 г. приключиха с контролите. Снимка: ФИБА

– До началото на европейското ще имате ли още контроли или турнирът в Северна Македония беше последен?

– Това бяха последните проверки. Успяхме да изиграем 9 контролни срещи в подготовката, което е достатъчно. Много сме доволни, че успяхме да участваме на турнира в Северна Македония, защото там се срещнахме само с отбори от А дивизия и успяхме да си направим една добра равносметка.

– Какви са вашите очаквания за европейското в Румъния, което стартира в края на месеца? 

– Очакванията са ми да сме изградили агресивен отбор, който не се предава от началото до края. Ще играем мач за мач, стъпка по стъпка, но първоначалната ни цел е да влезем в Топ 8.

Даниел Клечков бе начело на Черно море Тича през последния сезон. Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

– Малко встрани от темата за юношеския национален отбор, от новия сезон ще бъдете част от щаба на Росен Барчовски в ЦСКА. Как се стигна до това предложение?  

– Първо, искам да благодаря на БК Черно Море Тича и по-специално на президента – д-р Ганчев за възможността и доверието, пожелавам на всеки в клуба и играчите да са здрави и много успехи. Относно предложението, г-н Барчовски ми се обади с конкретно предложение и какви са амбициите на отбора. Работил съм и преди с него, благодарен съм, че ми се доверява и ще дам всичко от себе си да помогна на отбора на ЦСКА.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани