5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияДаниел Клечков: Моите очаквания са момчетата да се хвърлят във всеки мач

Даниел Клечков: Моите очаквания са момчетата да се хвърлят във всеки мач

Има как да направим така, че отборът да изглежда добре, допълва треньорът на Черно море Тича

Черно море Тича се подготвя за 2021/2022 в НБЛ. Варненци вече изиграха и първите си контроли, а новият треньор Даниел Клечков се надява отборът да показва бърза и агресивна игра.

Веселин Георгиев остава в отбора. Той ще бъде капитан, той е един от опитните играчи. Другите са Цветомир Куртев и Мартин Коцев, които все пак имат някакъв опит. Да, останалите са млади, но пък са перспективни състезатели, има как да направим така, че отборът да изглежда добре„, заяви Даниел Клечков пред БНР Варна.

В момента наблягаме на физическата подготовка. Разбира се, работим и в залата. Опитваме се да правим неща в нападение и в защита, но засега само основни такива“, допълва наставникът на варненския тим.

Рилски спортист, Левски Лукойл и Балкан имат силни състави. Черноморец ще бъде много добър тази година, Спартак и Академик също. Берое има доста чужденци, така че те също ще са сериозен съперник. Мислим с ръководството за чуждестранни попълнения, но за момента отборът ще стартира в този му вид„, казва още Даниел Клечков.

Моите лични очаквания са момчетата да се хвърлят във всеки един мач, да не се предават. Тази младост да я вкараме на игрището, като стил на игра, да играят бързо и да бъдат агресивни. Мисля, че растем като първенство. Повече отбори играят в европейските клубни турнири, някои от тях достигат до елиминации. Явно шампионатът малко по малко си вдига класата„, смята специалистът.

В края на месеца ще има Черноморски игри във Варна, а в тях ще участват домакините, Ямбол, Черноморец и Шумен. На 12 септември пък варненци ще спорят с новака в НБЛ.

Хубаво е, че ще има 10 отбора в лигата. Шумен също може би ще има млад състав, който ще има и чужденци, така че и те ще бъдат добър отбор„, завърши Даниел Клечков.

Черноморец взе победа от визитата си във Варна

Двама нови в Черно море Тича

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани