7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАДалас се спаси от елиминация във финалите на Запад след 20 тройки...

Далас се спаси от елиминация във финалите на Запад след 20 тройки (видео)

Първа победа за Маверикс в битката за златото в конференцията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас избегна елиминация във финалите на Западната конференция на НБА, записвайки първа победа. Отборът на Джейсън Кид се наложи над Голдън Стейт със 119:109 у дома, за да намали изоставането си до 1-3 в серията.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич свърши доста работа за Далас и остана на крачка от трипъл-дабъл – 30 точки, 14 борби и 9 асистенции. Дориан Фини-Смит добави 23 и 6 борби. Реджи Бълок се отчете с 18 точки.

Стеф Къри бе най-резултатен за Голдън Стейт с 20 точки, 5 борби и 8 асистенции. Джонатан Къминга се разписа със 17 точки и 8 борби. Джордан Пул остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите се върнаха от пасив от 29 точки, който намалиха до 102:110 след тройка на Джонатан Къминга 3.23 мин. преди края. Маверикс обаче не изпуснаха контрола и чрез Лука Дончич, Дориан Фини-Смит и Реджи Бълок стигнаха до 119:107, което им подпечата успеха. Домикините завършиха с общо 20 тройки, като автор на 6 от тях бе Реджи Бълок.

И ОЩЕ: Загубата прекъсна серията от девет поредни победи на Уориърс в мачове от финали в Западната конференция на НБА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Далас ще бъде на 27 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани