13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАДалас зашлеви Юта за 3-2 (видео)

Далас зашлеви Юта за 3-2 (видео)

Лука Дончич се забавлява пред феновете на Маверикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас направи още една стъпка към полуфиналите в Западната конференция на НБА. Маверикс изнесоха лекция на Юта след 102:77 у дома и вече водят с 3-2 победи в серията от първия кръг на елиминациите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич нямаше спиране за Далас и финишира с 33 точки, 13 борби и 5 асистенции. Джейлън Брънсън добави 23 и 5 борби. Дориан Фини-Смит вкара 13 точки плюс 5 борби.

Юта остана без водещия си реализатор в серията Донован Мичъл, който получи травма в подколянното сухожилие на левия крак в четвъртия период. Най-добър бе Джордан Кларксън с 20 точки. Руди Гобер остана със 17 и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: Маверикс се възползваха по най-добрия начин от почти 6-минутна суша на съперника без кош през втория период. Тогава Лука Дончич и компания направиха серия от 22-4, за да излязат напред с 52:36 и до финалната сирена не изпуснаха контрола.

И ОЩЕ: Напрежението се покачи в средата на последната четвърт, когато Хасан Уайтсайд бе изгонен след сблъсък с Лука Дончич. Докато словенецът лежеше на паркета, съперникът му каза нещо, а секунди по-късно около последния налетяха от пейката на Далас. От лагера на Джаз също последваха примера им, а в мелето се намесиха и треньорите преди ситуацията да ескалира. В резултат на всичко това Уайтсайд бе изгонен, както и Реджи Бълок, а Дориан Фини-Смит получи техническо.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха в седем двубоя. Следващият мач между Юта и Далас ще бъде на 29 април. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани