13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЛайфстайлГрешка на пилота довела до трагедията с Коби

Грешка на пилота довела до трагедията с Коби

Повече от година след инцидента разследващите с официално становище

Нарушение на правилника от страна на пилота е причината за трагедията с Коби Брайънт, при която 5-кратният шампион в НБА с Лейкърс загина в края на януари 2020 г. Това е констатирал Американският национален съвет за безопасност на транспорта след разследване на инцидента отпреди година.

Според информацията, пилотът Ара Зобаян е нарушил федералните стандарти по време на полета на хеликоптера. По правилник, той е трябвало да се ориентира в средата, в която е летял, но гъстата мъгла на 26 януари е попречила това да се случи. Така в заключение на разследващите, причината за катастрофата на хеликоптера е пространствената дезориентация на пилота.

Коби Брайънт си отиде от този свят на 41 години заедно с дъщеря си Джиана и още седем души. Черната мамба, както всички го наричаха, остави на НБА и почитателите на играта огромно наследство.

MVP в най-силното първенство в света през 2008 г. отдаде цялата си кариера на Лейкърс. На сметката си той има още 2 награди за Най-полезен играч на финалите, 18 участия в Мача на звездите, като 4 пъти става MVP в него и 11 селекции в Идеалния отбор на НБА. 9 пъти е поставян сред най-добрите защитници в лигата и 2 пъти финишира като реализатор №1 в него. Победител в конкурса по забивки през 1997 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани