8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАГоран Драгич в Бруклин до края на сезона (видео)

Горан Драгич в Бруклин до края на сезона (видео)

Словенецът ще играе за бившия колега Стив Неш, който води "мрежите"

Бруклин ще допълни ростера си с европейски шампион. Според медиите отвъд океана, „мрежите“ са постигнали договорка с Горан Драгич. Договорът му с Нетс ще бъде до края на 2021/2022.

35-годишният словенец стартира настоящия сезон в Торонто, за който има само 5 мача в НБА. През ноември 2021 г. Горан Драгич обяви, че се оттегля от Раптърс по лични причини. Преди около две седмици той бе трейднат в Сан Антонио, а няколко дни по-късно двете страни се разбраха за откупуване.

Наскоро се заговори, че треньорът на Бруклин Стив Неш иска да привлече Горан Драгич в отбора си. Двамата са бивши съотборници във Финикс. В кариерата си досега 191-сантиметровият гард преминава още през Хюстън и Маями в НБА.

На Стария континент Горан Драгич се изявява с тимовете на Геоплин Слован, Мурсия, Олимпия и Баскония. Шампион и носител на Купата и Суперкупата на Словения през 2008 г. Най-прогресиращ играч в НБА през 2014 г. MVP на Евробаскет 2017. Носител на наградата Евроскар отпреди пет години. Участва в Мача на звездите в НБА през 2018 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани