12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАГолемият Винс Картър с награда за спортсменство в НБА (видео)

Големият Винс Картър с награда за спортсменство в НБА (видео)

Бившият баскетболист на Атланта е новият носител на приза, който носи името на Джо Дюмарс

Едно от големите имена на баскетбола отвъд океана Винс Картър заслужи още една награда. 43-годишният бивш вече състезател e новият носител на приза за спортсменство в НБА, който носи името на легендата Джо Дюмарс.

От 1995/1996 тази чест получава всяка година играч от най-силното първенство в света, демонстрирал достойно поведение на терена през сезона. Победителят се определя чрез допитване сред звездите в НБА.

Тази година Винс Картър събра общо 143 първи места или 2520 точки. Втори в анкетата се нареди Гарет Темпъл от Бруклин с 1746 точки. Трети завърши Стивън Адамс от Оклахома с общо 1632 точки.

Винс Картър сложи край на забележителната си спортна кариера през лятото след 22 сезона в най-силното първенство в света. В тях той преминава през Торонто, Бруклин, Орландо, Финикс, Далас, Мемфис, Сакраменто и Атланта.

Във визитката му личат още наградата за Новобранец №1 в НБА през 1999 г, първото място от конкурса по забивки от 2000 г. и званието Съотборник на годината от 2016 г. Има и осем участия в Мача на звездите отвъд океана. На НБА Винс Картър оставя общо 25 728 точки, 6606 борби и 4714 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани