10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт със златото на Запад за седми път в историята си...

Голдън Стейт със златото на Запад за седми път в историята си (видео)

Уориърс сложиха точка на спора с Далас след 4-1 победи във финалната серия в своята конференция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт се завърна във финалите в НБА след 3-годишна пауза. Селекцията на Стив Кър прибра трофея в Западната конференция, който от този сезон носи името на легендата Оскар Робъртсън, след като сложи точка на серията с Далас след 4-1 победи. Уориърс взеха мач №5 със 120:110 у дома и триумфираха в своята конференция за седми път в историята си.

НАЙ-ДОБРИ: Клей Томпсън отбеляза 32 точки в последния двубой срещу Маверикс, включително 8 тройки. Андрю Уигинс добави 18 и 10 борби. Дреймънд Грийн приключи със 17 точки, 6 борби и 9 асистенции.

Лука Дончич бе най-добър за Далас с 28 точки, 9 борби и 6 асистенции. Спенсър Динуиди се отчете с 26. Дориан Фини-Смит остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Клей Томпсън изведе Уориърс до аванс от 13 точки през първото полувреме с тройка, а след това наниза още две в началото на третия период, за да увеличи преднината на своите до 23 точки, след което започна да танцува. Маверикс сведоха пасив от 25 точки до 8 в последната минута на същата четвърт, но повече не успяха да се доближат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във финалите в НБА Голдън Стейт ще се изправи срещу победителя от двойката Маями/Бостън. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани