8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт засили Денвър към елиминация (видео)

Голдън Стейт засили Денвър към елиминация (видео)

Уориърс вече водят с 3-0 в серията от първия кръг на плейофите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт направи важна крачка към класиране за полуфиналите в Западната конференция. Отборът на Стив Кър удари Денвър със 118:113 като гост и вече води 3-0 победи в серията от първия кръг на елиминациите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри и Джордан Пул отбелязаха по 27 точки за Голдън Стейт, като първият направи 6 асистенции. Клей Томпсън добави 26, като измести Рей Алън от третото място във вечната ранглиста по отбелязани тройки в плейофите на НБА. Гари Пейтън II приключи с 11 точки.

Никола Йокич бе над всички за Денвър с 37 точки, 18 борби и 5 асистенции. Арън Гордън оформи дабъл-дабъл – 18 и 12 борби. Уил Бартън остана с 13 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 3.20 мин. преди края Нъгетс излязоха напред със 111:109 след кош на Никола Йокич. Уориърс обаче лимитираха съперника в шест поредни владения, за да направят серия от 8-0, дело на Андрю Уигинс, Джордан Пул и Стеф Къри, и да си осигурят победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Нъгетс и Голдън Стейт ще бъде на 24 април отново в Денвър.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани