10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт започна ударно финалите на Запад (видео)

Голдън Стейт започна ударно финалите на Запад (видео)

Стеф Къри с 18-ти дабъл-дабъл в плейофите на НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт започна с победа участието си във финалите в Западната конференция на НБА. Уориърс се наложиха над Далас със 112:87 у дома и излязоха напред с 1-0 победи в серията за златото.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри бе много полезен за Голдън Стейт и оформи 18-тия си дабъл-дабъл в плейофите на НБА – 21 точки и 12 борби. Джордан Пул и Андрю Уигинс добавиха по 19. Клей Томпсън се отчете с 15 точки и 5 борби.

Лука Дончич бе най-резултатен за Далас с 20 точки и 7 борби. Спенсър Динуиди добави 17. Джейлън Брънсън остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Стеф Къри пропусна в първите си пет стрелби от далечно разстояние в срещата, но намери целта 50 секунди преди края на първото полувреме. Все пак той допринесе със 7 борби и 4 асистенции. След паузата обаче Къри реализира два далечни снаряда за серия от 10-2, с което Голдън Стейт пое инициативата. Клей Томпсън пък вкара всичките си точки през второто полувреме.

И ОЩЕ: Треньорът на Уориърс Стив Кър се завърне на пейката, след като не бе до своя тим в предишните три двубоя от серията с Мемфис, заради коронавирус.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Вторият мач между Голдън Стейт и Далас ще бъде на 21 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани