3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт заложи на Джеймс Уайзмън под №2 в драфта на НБА...

Голдън Стейт заложи на Джеймс Уайзмън под №2 в драфта на НБА (видео)

216-сантиметровият център познава лидера на Уориърс Стеф Къри

Голдън Стейт избра под №2 в тазгодишния драфт на НБА Джеймс Уайзмън. 216-сантиметровият център ще придаде сигурност в подкошието на Уориърс, които след пет поредни финала паднаха в дъното на класирането след контузиите на Стеф Къри и Клей Томпсън.

Страхотно е по отношение на моята концепция, защото ще мога да се уча и да развивам играта си. Вярвам, че мога да се адаптирам в този тип среда. Eмоционален съм, защото в живота си съм преминал през много, но съм готов да отида в Голдън Стейт. Искам да се уча и да играя. Искам да оправдая очакванията на всички към мен. Познавам Стеф Къри, бил съм в неговия лагер”, сподели Джеймс Уайзмън.

Роден е на 31 март 2001 г. в Нашвил, щата Тенеси. Първите си стъпки в играта прави в гимназията “Ънсуърд” в родния си град. През май 2017 г. се мести в гимназия в Мемфис, където негов треньор е бившият играч в НБА Пени Хардуей. В първия си сезон в местния тим реализира средно по 18.5 точки, 8.2 борби и 2.8 чадъра, като го извежда и до титла. През 2019 г. Джеймс Уайзмън става “Мистър Баскетбол” в Мемфис и попада в полезрението на специалистите, които му предричат бляскаво бъдеще в НБА.

Преди година избира да продължи образованието си в университета в Мемфис, но NCAA спира правата му, тъй като обвинява бившия му треньор Пени Хардуей, че е платил $11 500, за да може той и семейството му да се преместят в Мемфис. Адвокатите на Уайзмън получават временно разрешение за отклонение на заповедта на колежанския шампионат, а часове по-късно Джеймс дебютира за университетския си тим със 17 точки и 9 борби при успеха над университета в Илинойс с 92:46. На 20 ноември 2019 г. казусът е разрешен след споразумение между двете страни, от което става ясно, че центърът може да се върне в игра на 12 януари след наказание от 12 мача. През декември обаче Уайзмън напуска университета и се отдава на подготовка за драфта в НБА.

Джеймс Уайзмън може да се похвали със злато от турнира ФИБА Америка при 16-годишните от Формоса, Аржентина през 2017 г. С националния отбор на САЩ в тази възраст той оставя срещу името си средни показатели от 11.4 точки и 5 борби в тази надпревара.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани