13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияГлоби за 700 лв. след Черноморец - Балкан

Глоби за 700 лв. след Черноморец – Балкан

Трима играчи бяха наказани заради технически нарушения

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ излязоха с глоби след срещата от 16 кръг между Черноморец и Балкан. Санкциите са на обща стойност 700 лв., заради технически нарушения на трима играчи.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ: 

„На заседание, проведено на 01.02.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на София Масларова  – дежурен представител на БФБаскетбол на мача между отборите на Черноморец и Балкан, проведена на 31.01.2022г. в гр. Бургас.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №79 между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК “Балкан”, проведена на 31.01.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Георги Боянов – състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №79 между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК “Балкан”, проведена на 31.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване..

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Дерик Маркс – състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Дивон Уошингтън, състезател с №6 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №79 между отборите на БК „Черноморец Бургас“ и БК “Балкан”, проведена на 31.01.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване..

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Дивон Уошингтън – състезател с №6 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани