10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГлобиха Черно море Тича с 1500 лв. заради расистки обиди

Глобиха Черно море Тича с 1500 лв. заради расистки обиди

Дисциплинарно-административният съвет наложи санкции на обща стойност 3100 лв.

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ наложиха нови глоби, заради нарушения на правилата след изиграването на последните мачове в лигата. Санкциите са на обща стойност 3100 лв., включително 1500 лв. на Черно море Тича заради „нарушаване на установения ред по време по време на“ мача срещу Берое. 

Ето и какви са наказанията на ДАС:

„На заседание, проведено на 21.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ от срещата между Спартак Плевен и Балкан.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Станимир Маринов, състезател с №23 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №106 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Балкан”, проведена на 17.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №23 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Станимир Маринов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС се запозна с доклад от Тодор Иванов за мача Шумен – Левски и реши:

– Налага на Николай Михайлов, състезател с №11 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №107 между отборите на БК “Шумен” и БК “Левски”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №11 от отбора на БК „Левски“ – Николай Михайлов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

На базата на същия доклад ДАС

„Налага на Ишмаел Ел-Амин, състезател с №17 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №107 между отборите на БК “Шумен” и БК “Левски”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 17 от отбора на БК „Шумен“ – Ишмаел Ел-Амин е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на Звонко Папак, помощник-треньор на отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №107 между отборите на БК “Шумен” и БК “Левски”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2  не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на помощник-треньора на БК „Шумен“ – Звонко Папак е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон за длъжностното лице и е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС се запозна с рапорта на Пламен Минков за мача Черно море Тича – Берое и реши:

– Налага на Келси Барлоу, състезател с №11 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №11 от отбора на БК „Берое“ – Келси Барлоу е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на Терекей Идоджи, състезател с №1 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №1 от отбора на БК „Берое“ – Терекей Идоджи е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на Мартин Стефанов, състезател с №12 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на БК „Берое“ – Мартин Стефанов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Иван Спиров, състезател с №13 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №13 от отбора на БК „Черно море Тича“ – Иван Спиров е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на Мартин Коцев, състезател с №11 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №11 от отбора на БК „Черно море Тича“ – Мартин Коцев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция в размер на 1500 (хиляда и петстотин) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване на установения ред по време по време на среща №110 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Берое”, проведена на 16.02.2023 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ и вземайки предвид информацията предадена от старши-съдията на срещата – Ивайло Ресиловски, по време на срещата от зрителите на БК „Черно море Тича“ са били отправяни обидни думи на расистка основа към състезателят с №4 от отбора на БК Берое – Дариус Хол.

ДАС, счита проявата на публиката на БК „Черно море Тича“ за непристойна, създаваща ненормална обстановка за провеждане на баскетболна среща. Поведението на зрителите не отговаря на приетите норми за поведение. Проявата на публиката, освен че съставлява нарушение по смисъла на чл. 37, т.2 от Дисциплинарно-административния правилник на НБЛ, за което предвидената имуществена санкция е в размер до 5000 (пет хиляди) лева, също така представлява и нарушение на нормите на чл.2, ал.1 и ал.2, т.1 и т.4, във връзка с чл.1 от Кодекса за етично поведение на БФБ.

ДАС отчита обстоятелството, че нарушението от този характер се извършва за пръв път от публиката на домакина, но също така приема за недопустими такъв тип прояви, поради което налага имуществената санкция в горепосочения размер, като при повторно нарушения ще наложи санкцията в пълен размер.“ 

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани