19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Германия сред медалистите на европейско за трети път в историята си (ВИДЕО)

Германия сред медалистите на европейско за трети път в историята си (ВИДЕО)

Отборът на Гордън Хърбърт за първи път печели бронзовите медали от шампионат на Стария континент

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия достигна до медал на европейско първенство за трети път в историята си. Пред своите фенове в Берлин момчетата на Гордън Хърбърт се наложиха над Полша с 82:69 в мача за третото място на шампионата на Стария континент.

И ОЩЕ: Това е първи бронз за Бундестима от еврофинали в историята. До момента германците имаха злато от турнира през 1993 г. и сребро от 2005 г. Поляците пък заемат позиция №4 на такъв шампионат за четвърти път.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер се разписа с 26 точки за Германия, които допълни с 6 асистенции. Йоханес Войтман добави 14, 9 борби и 6 асистенции.

Михал Соколовски бе най-добър за Полша с 18 точки и 6 борби. Якуб Гарбач вкара 12. Ей Джей Слоутър оформи дабъл-дабъл – 10 точки и 10 асистенции.

КЛЮЧЪТ: По-малко от 8 минути преди края резултатът бе равен – 57:57. Все пак германците нанесоха своя удар след серия от 16-7, за да влязат в последните 3 минути със солидно предимство. Ключова тройка на Денис Шрьодер направи резултата 76:66 в полза на Бундестима и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: От 21.30 ч. в Берлин, в спора за златото на Евробаскет 2022 един срещу друг ще излязат Франция и Испания. Срещата можете да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – ПОЛША

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани