11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориГермания се завръща на Олимпийските игри след 13-годишна пауза (видео)

Германия се завръща на Олимпийските игри след 13-годишна пауза (видео)

Мориц Вагнер изстреля Бундестима към Токио

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия ще се завърне на Олимпийски игри след 13-годишна пауза. Това стана факт, след като Бундестимът неутрализира Бразилия след 75:64 във финала на олимпийския квалификационен турнир в Сплит, който бе наблюдаван от генералния секретар на ФИБА Андреас Заклис, както и от майката на легендата Дражен Петрович – Бисерка Петрович.

НАЙ-ДОБРИ: Мориц Вагнер се превърна в герой за Германия. Баскетболистът на Орландо в НБА остави на сметката на отбора си 28 точки, които допълни с 6 борби, като бе 9/12 при стрелбата си от средно-далечно разстояние, както и 7/11 от фаул линията.

От неговите колеги Робин Бензинг финишира с 13. Маодо Ло се отчете с 10 точки и 5 асистенции. Йоханес Войтман овладя 11 борби плюс 8 точки.

Андерсон Варежао бе най-резултатен за Бразилия с 14 точки. Алекс Гарсия остана с 10.

И ОЩЕ: Германците се класират на Олимпиада чрез квалификационен турнир за първи път от 2008 г., когато триумфират в Атина. Бразилците пък ще пропуснат Игрите, след като бяха част от последните им две издания – в Лондон през 2012 г. и в Рио де Жанейро през 2016 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Германия ще бъде в група B на Олимпиадата, заедно с Италия, Австралия и Нигерия. 

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – БРАЗИЛИЯ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани