25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Глушков: Това е начинът, по който трябва да играем на европейското...

Георги Глушков: Това е начинът, по който трябва да играем на европейското първенство

Ще направим опит да се върнем в София, добави президентът на БФБ

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков е доволен от играта на представителния ни тим срещу Литва в световните квалификации. Самият той обяви, че ще бъде направен опит за връщане на представителния ни тим в София.

Впечатлен съм от няколко неща. Препълнена зала с правостоящи. И отборът се бори както на мен ми се иска да го виждаме. Надиграхме ги в мача. Няколко грешки, две тройки ни разделиха от победата. Но това не е толкова важно. Важно е, че играем, както трябва да се играе за победа. Това е начинът, по който трябва да играем на европейското първенство. Виждам, че и момчетата виждат, че това е начинът“, заяви Георги Глушков.

В такива международни срещи няма силен или слаб противник. Всички трябва да са като войници. В тези мачове няма кой знае какво значение дали си в НБА, или не. Всички трябва да се борят като отбор, от първия до последния. Много ми хареса публиката. Организацията в Самоков беше прекрасна. Поздравявам Петър Георгиев и всички от общината. Видяхме пълна зала, което ни напълни сърцето. Надявам се това да стане традиция„, добави президентът на родната централа.

Георги Глушков отговори и на призива на Александър Везенков националният отбор да играе мачове и в София:

Ще направим опит да се върнем в София. Финансово този опит ще е солено-горчив, но се надявам от спортно-техническа гледна точка да е сладко-щастлив.“

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани