18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаГеорги Глушков: Много съм доволен, че Филип прие моята покана

Георги Глушков: Много съм доволен, че Филип прие моята покана

Тази година беше хубав тест за всички възрасти, виждам напредък, заяви президентът на БФБ

Президентът на БФБ Георги Глушков изрази удовлетворението си от това, че Филип Виденов ще поеме функциите на изпълнителен директор на родната централа. Двамата присъстваха на пресконференция, която се проведе в Пресклуб България, в София.

Много съм доволен, че Филип прие моята покана. Имахме разговори. Много е мотивиран, има идеи. Надявам се да свършим добра работа. Имаме много работа, знаем кои сме и къде сме. Правим състезания от различен ранг. Преди да знаем накъде да тръгнем, трябва да видим къде сме. Обстановката не е приятна за работа, но трябва да се работи и то по най-добрия начин. Трябва да направим най-доброто, за да имаме резултати и да има нещо, с което да се хвалим„, каза Георги Глушков. 

„Имал съм разговори с други хора преди него. Това мога да го кажа, нормално е. От доста време нямаме изпълнителен директор. Имахме такъв преди година и половина, но той не бе изпълняващ длъжността. Така че аз смятам, че Филип е този избор и очаквах той да се съгласи. Очаквах той да бъде достатъчно мотивиран, какъвто е. Много съм доволен. Ще ми бъде и дясна, и лява ръка. Той е горе-долу със същите правомощия, каквито имам и аз. Мотивацията те кара всеки ден да искаш да бъдеш по-добър. Тя е важна за всеки пост, както и за този, така и за състезателите, и за треньорите“, допълни президентът на БФБ. 

Моята оценка ще ви я кажа, само есенцията. Това, което мен лично ме интересува. Показахме, че можем в дадени мачове да демонстрираме най-доброто. Сега трябва да се научим да можем в поредица от срещи да го правим. Можем да се борим с всички като равни. Това е много важно, защото, който се откаже, няма как да победи. Това бе важно за тези подрастващи да научат и да ги възпитават в такъв порядък. Сега трябва да се научим в няколко поредни мача да показваме най-доброто, за да направим стъпката. Можехме и по-добре, но видяхме, че тук имаше 1-2 отбора, които не бяха за Дивизия Б, като Германия. Може би не са имали набор през 2019 г., когато бе предишното европейско в тази възраст. След това имаше пауза. Тази година беше хубав тест за всички възрасти. Аз виждам напредък. Това е, което ме интересува като есенция, да направим крачка напред. Важно е да имаме такава мотивация, за да растем, да се научим. Понякога не ни стигат сили, но затова ще работим, първо в клубовете, а след това и треньорите в националните отбори. Не трябва да подценяваме работата в клубовете. Има разни неща, които ще ви ги казваме, но затова, когато дойде време. Нека видим и последното първенство при подрастващите, а след това и мъжете„, завърши Георги Глушков с оценката си за представянето на подрастващите в последните месеци. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани