13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГеорги Боянов остава в Черноморец за още един сезон

Георги Боянов остава в Черноморец за още един сезон

Крилото отново с екипа на бургазлии

Черноморец ще продължи да разчита и в бъдеще на един от най-добрите български баскетболисти. Георги Боянов ще остане в състава на бургазлии за 2022/2023, обявиха от клуба в социалните мрежи.

Двуметровото крило ще започне втори пореден сезон при „акулите“ от есента. През последната година той се превърна в ключова фигура в ростера на Черноморец, записвайки средно по 19.2 точки, 9.3 борби и 2.1 асистенции в общо 28 мача във всички турнири, в които участва.

През изминалите 12 месеца Георги Боянов се нарежда сред най-полезните играчи в родния елит, като намира място сред топреализаторите и в челото на графата с борбите.

Кариерата на 29-годишния баскетболист преминава още през Черно море Тича и през втория тим на Балкан в България. В чужбина Георги Боянов има периоди в македонския Куманово, в немския Айнтрахт, както и в исландските Кефавлик и ИР. Бивш възпитаник на университета Южна Алабама.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани