12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов: Проблемите са това, което показват кой какъв е

Галин Стоянов: Проблемите са това, което показват кой какъв е

Нашият спорт трябва да бъде привлекателен за всички, коментира треньорът на Черно море Тича

За мен беше много важно да влезем в ритъм по време на мача като идея и изпълнение. Когато вкарваш и съумяваш да опазиш съперника в първата част, задаваш добър тон. Това ми позволява да направя ротациите. Ние променяме състава си в движение, това е повече от очевидно. За нас също е доста трудно да се нагаждаме един към друг, добре беше да започнем с победа след тази пауза. Следващите ни четири мача са срещу отборите от Топ 4“, заяви треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов след успеха на тима си над Спартак с 92:71.

В тази среща Спартак имаше проблеми. Димитър Маринчешки не игра, което щеше да даде друго лице на този отбор. За пореден път Тодор Тодоров показва класа на такава възраст, младите трябва да се замислят, но това е положението. Ние разполагаме с доста играчи на сходни позиции, това ще бъде една от моите дилеми. Това, което ще искам от тях, е да дават веднага импулс, когато влязат в игра. Този път някои се справиха по-добре, докато други не успяха чак толкова. Убеден съм, че имат качества да го правят“, добави наставникът на варненци, които спечелиха за втори път в НБЛ.

Ситуацията около Александър Янев беше ясна. Нашата договорка бе такава, че той игра за нас, докато не си намери по-добра оферта. Предложението от Бърно е прекраснo, пожелавам му да е здрав. С Александър Милов и Георги Боянов водя разговори още от лятото, всеки минаваше през различни перипетии. За мен е много важно тези хора да намерят място. Аз не мога да повярвам, че в един момент те няма да играят баскетбол в България, тъй като и двамата могат да играят добър баскетбол. Изключително много се радвам за всеки един баскетболист, който поставя баскетбола и своята игра пред други условия. Знам, че те играят за пари, всеки търси цената, на която трябва да играе, но понякога проблемите са това, което показват кой какъв е. Двамата показаха, че са изключителни мъжкари, в това число включвам и Мартин Коцев, който е в подобна ситуация. Надявам се и при него да се получи положително развитие по време на престоя му в Черно море. Има страхотни баскетболни качества. Вече трябва да наместваме пластовете, надявам се всички момчета да са здрави, защото при тази ситуация ще трябва по-бързо да се адаптират. На този етап Милов и Боянов играят при нас“, коментира още Галин Стоянов.

На този етап няма да правим промени в селекцията. Да се надяваме, че ситуацията няма да се влоши. Нека момчетата да са здрави, доста от спонсорите започват да се колебаят колко да помагат. Надявам се те да бъдат благосклонни към нас. Момчетата бяха взели по две заплати, когато първенството бе прекратено през април. Ако сега са взели толкова, след това ще теглим чертата и ще стане ясно, че ще станат 18 до 20 месеца, в които те ще са взели шест заплати. Трудно се живее така. Надявам се първенството да продължава, тъй като голяма част от играчите не взимат големи пари. Нашият спорт трябва да бъде привлекателен за всички. Този продукт трябва да се случва. Ние сме част от него, затова казвам, че се надявам първенството да не бъде прекъснато“, завърши специалистът. 

Черно море Тича не се затрудни в Плевен (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани