3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов: От нас зависи как ще изиграем сезона

Галин Стоянов: От нас зависи как ще изиграем сезона

Когато сме в пълен състав, имаме шанс срещу отборите от втората половина в НБЛ, смята треньорът на Черно море Тича

Черно море Тича отстъпи на Спартак Плевен в последната си контрола преди старта на новия сезон в НБЛ след 75:83. Треньорът на варненци Галин Стоянов говори за представянето на отбора си, за възможностите му през 2020/2021 и за очакванията си за шампионата.

Тази контрола изглеждаше по-скоро така все едно ни беше първа. Имаме трима високи играчи, които са с различни видове контузии и сме с доста особен състав, особено под коша, което разби идеята ни за игра и някои от движенията ни. В този мач можеше да имаме по-малко грешки в защита, обърквахме се срещу пробивите и играта на пик енд рол на Спартак. Отдавам това на липсата на концентрация. Ако през първото полувреме имаше такава, през второто трябваше да влезем в час. Имахме някои отворени стрелби, които трябваше да вкараме, но не успяхме“, коментира срещата Галин Стоянов.

Когато сме в пълен състав, имаме шанс срещу отборите от втората половина в НБЛ. Шансовете са изравнени, можем да победим всеки един отбор. Срещу първите четири тима е малко по-различно, тъй като има разлика в селекциите и класите. Успяхме да направим селекция, която във времето трябва да се балансира, понеже играчите трябва да се опознаят. От нас зависи как ще изиграем сезона“, добави специалистът.

Нашият отбор разполага с много разнороден състав, имаме няколко играчи, които са доста опитни, както и такива, които са изключително млади. Има голяма разлика между по-опитните и останалите баскетболисти в тима. Това е трудно за балансиране, надявам се младите момчета по-бързо да влязат в ритъм. Дори и един Милош Чойбашич е на 20 години. Доволен съм, че на моменти започват да показват по-добро лице, но все още сме многолики, особено при по-младите. Има момчета, които в определени мачове са страхотни. Това са грешките на растежа, а те трябва да бъдат изтърпени. Единственото, което искам, е да има скорост и енергия на млади момчета. Когато си млад, не ти липсва енергията. Мисля, че нещата ще се получават“, смята наставникът на „моряците“.

Милош Чойбашич е с договор, докато при Александър Янев ситуацията е както при много добри баскетболисти на базата на това, което се случва в Европа. Несигурността навсякъде направи доста консервативна селекцията в различните държави. Според мен, Янев пострада от тази ситуация. Бях атакуван от доста агенти за всякакви играчи. Сашо Янев е при нас до момента, в който си намери нещо в чужбина или до момента, в който ние успеем да задоволим неговите реални финансови претенции“, разкри още Галин Стоянов.

Получи се така, че определени отбори си планираха проверките по техния начин. Опитахме се да договорим още контроли, но нещата не се получиха. Благодарен съм на Спартак, че откликнаха на това да изиграем тази проверка. Надявам се да е била полезна и за двата тима. Смятам, че първите няколко кръга в шампионата ще бъдат опознавателни за всички отбори, защото има клубове, в които играчите не са играли шест месеца баскетбол„, заяви треньорът на Черно море Тича.

По-добре да има баскетбол, отколкото да няма. Надявам се да стартира първенството. Дано да има публика и хората да се наслаждават на играта, защото това, което се случи в края на предния сезон, е много обезпокоително за самата професия на един спортист. Не искам да си мисля дали ситуацията ще се повтори, защото тогава ще има момчета, които ще спрат да играят баскетбол. Това ще бъде трагедия на фона на малкото, което имаме„, завърши Галин Стоянов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани