9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов: Късметът напълно ни напуска с всеки изминал ден

Галин Стоянов: Късметът напълно ни напуска с всеки изминал ден

Невероятно удоволствие е да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят и да правят всичко възможно, добави наставникът на Черно море Тича

Двубоят бе от изключителна важност за разпределение на местата, в които ние се намираме. Истината е, че за съжаление при нас късметът напълно ни напуска с всеки изминал ден. На мача с Черноморец Веселин Георгиев получи удар, две контузии получиха съответно Мартин Стефанов и Цветомир Куртев и наистина нещата станаха много трудни. Опитахме се днес на загрявката да ги пробваме, даже Веско стартира, но просто от удара в прасеца той няма как да играе. И съставът става вече много особен. Голяма част от контузиите на момчетата са такива на базата на контакти, на раздаване, на старание по време на мачове и тренировки. Нямам никакви претенции. Всеки един от тях направи всичко възможно и опита„, призна треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов след загубата от Спартак с 66:77.

Лъчезар Димитров не знам от колко време не е тренирал. Стисна зъби, докарахме го да е частично готов. Не е напълно възстановен, но просто момчето искаше да помогне. Както и Александър Милов, имаше интеркостална невралгия. Изобщо е невероятно удоволствие това нещо – да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят и да правят всичко възможно. И е уникално тежко да виждаш, че такива контузии ги възпрепятстват и отборът ти просто не може да е в пълен състав. Убеден съм, че в пълен състав щеше да е различно. Но вместо да оправяме контузените, в един момент един се оправя, други двама получават травми„, допълва наставникът на варненци.

15 борби е разликата днес. Висок процент при тях от тройката, очевадно. Но ние играем в супер нетипичен състав и няма какво да се обясняваме и оправдаваме. Не мога да ви отговоря кога се очаква да се върнат контузените. Всичко е ден за ден, седмица за седмица. Не искаме да рискуваме никой. Голяма част от тях са готови дори с неотшумели контузии да играят, но разберете, че всъщност това е нож с две остриета и при някои се прояви. Но, шапки долу за тези, които искат да играят, въпреки проблемите. Но е много трудно, вярвайте ми„, завърши Галин Стоянов.

Спартак Плевен си върна на Черно море Тича (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани