3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаГалатасарай на Бост и Кравиш падна от Анадолу Ефес в Турция (видео)

Галатасарай на Бост и Кравиш падна от Анадолу Ефес в Турция (видео)

Отборът на двамата американци с български паспорти с второ поредно поражение в 1/2-финалите

Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай допуснаха втора поредна загуба във втория етап на плейофите в Турция. Отборът на двамата американци с български паспорти претърпя поражение от Анадолу Ефес с 64:71 у дома и вече изостава с 1-2 в 1/2-финалната серия в елитния шампионат на южната ни съседка.

Дий Бост се представи силно за Галатасарай и се превърна в негов основен реализатор. Гардът се отчете с 14 точки, 4 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 36 минути на паркета. При стрелбата си той бе 4/6 от средно разстояние и 2/8 зад дъгата.

Дейвид Кравиш бе близо до дабъл-дабъл за своя тим – 7 точки, 10 борби, 1 асистенция и чадър за 29 минути на терена. Центърът бе 3/10 при стрелбата си за две точки и 1/2 от фаул линията.

Брайънт Дънстън бе най-добър за Анадолу Ефес с 20 точки и 6 борби. Илайджа Брайънт финишира с 16 и 8 борби. Василие Мицич вкара 13 точки.

Гостите показаха по-точен мерник при стрелбата си от средно разстояние – 42% срещу 32% за Галатасарай. Отборът на Ергин Атаман направи и повече асистенции – 20 срещу 13 завършващи подавания за съперника.

В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Галатасарай на Дий Бост и Дейвид Кравиш срещу Анадолу Ефес ще бъде на 2 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ ГАЛАТАСАРАЙ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани