9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВ Шумен започват сезона без конкретно поставени цели

В Шумен започват сезона без конкретно поставени цели

Новакът в НБЛ ще опита да създаде свой стил и да дава шанс на младите

Шумен започва този петък участието си в НБЛ. Шуменци се завръщат в елита след прекъсване от 20 години. Началото на шампионата бе повод треньорите Янко Янков и Звонко Папак, както и капитанът Виктор Серафимов да дадат пресконференция.

Искаме да изградим свой собствен стил на игра, от мач на мач да израстваме като отбор, да ставаме все по-добри. Разчитаме на млади играчи, като част от тях са от школата на клуба. Като за първи сезон в НБЛ нямаме поставени конкретни цели за класиране. Знаем, че влизаме в мачовете като аутсайдери, но това трябва да ни мотивира повече, да играем по-освободено“, заяви треньорът на новака в мъжкия ни елит Янко Янков.

Следващата година може да търсим класиране в средата или по-напред. Тази младите момчета в отбора ще се обиграват. Те сега имат по-големи отговорности и за момента се справят с тях. С всеки мач, който играхме по време на подготовката, ставахме по-добри“, допълни помощник-треньорът Звонко Папак.

Според капитанът на Шумен Виктор Серафимов, настроението в отбора е много добро.

Повечето от нас нямат опит в елитното първенство. Но всички сме с желание да играем добре, да напредваме и да побеждаваме. За този един месец подготовка създадохме добър колектив. Виждаме, че имаме напредък. Надявам се да ставаме по-добри и да покажем добър баскетбол“, сподели Виктор Серафимов.

На 13 състезатели ще разчитат в Шумен за участието си в НБЛ. Трима от тях са сърби, останалите момчета са от България, а петима са от школата на клуба и подписаха професионални договори.

Доволни сме от подготовката. Играхме със силни противници, като идеята бе да се учим да се раздаваме докрай на терена, да играем мобилизирано 40 минути, да се раздаваме, въпреки резултата“, каза още Янко Янков.

Той подчерта, че въпреки участието на отбор в НБЛ, клубът не обръща гръб на школата, а напротив, ще се стреми да я развива.

Участваме в елитното първенство, за да покажем на малките играчи в отборите ни, че има къде да се развит, ако искат да играят баскетбол. Амбицията ни е да изградим по-напред в годините отбор от баскетболисти от нашата школа. Така че работата с подрастващите ще продължи на високи обороти“, допълни Янков.

Първата среща на Шумен в НБЛ за 2021/2022 е домакинство на носителя на Суперкупата и Купата на България Рилски спортист. Мачът ще бъде на 8 октомври от 18.00 ч. в зала „Арена Шумен“.

ПрезGoogle
ИзточникShum.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани