8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВ Дубай готови да инвестират 150 млн. евро за шест години при...

В Дубай готови да инвестират 150 млн. евро за шест години при участие в Евролигата

В следващите седмици се очакват разговори между представители от Обединените арабски емирства и най-силната клубна надпревара на Стария континент

Евролигата планира да се разшири в следващите няколко години. Според радио RAC1, базирано в Барселона, от ръководството на най-силната клубна надпревара на Стария континент ще обсъдят в следващите седмици възможно включване на отбор от Обединените арабски емирства.

Според информацията, инициативата е на един от най-богатите хора на Арабския полуостров Абдула Ал Набуду. В Дубай се готови да инвестират 150 млн. евро през следващите шест години, с участието на спонсори от близките региони.

Планът на Абдула Ал Набуда е да изгради отбор с постоянно място в Европа за следващите 15 сезона, който да бъде домакин на Финалната четворка в турнира на богатите през 2025 и 2029 г. Ако бъде одобрен подобен ход, то Дубай може да се включи в Евролигата от 2024/2025, първо с уайлд кард, а след това и като пълноправен член.

Освен Дубай, като част от стретегията по разширяването на Евролигата влизат още Лондон и Париж. Целта е отборите да се увеличат до 22, а в бъдеще и до 24. Все още няма индикации за връщане на руските тимове в надпреварата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани