10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаВ Гърция разкриха сумата, която Сакраменто трябва да плати на Олимпиакос, ако...

В Гърция разкриха сумата, която Сакраменто трябва да плати на Олимпиакос, ако иска Везенков

Според журналистът Никос Зервас, това по-вероятно ще се случи през следващата година

В Гърция разкриха сумата, която Сакраменто трябва да плати на Олимпиакос за Александър Везенков. „Кралете“ ще трябва да се разделят с oколо $1 млн., заради клауза за откупуване в договора на крилото с гръцкия гранд, който изтича през 2024 г.

Според журналистът Никос Зервас от Sport-fm.gr., българинът смята, че все още има какво да подобрява в играта, като не желае да отиде в лигата просто за присъствие, а да има основна роля в отбора си. Това обаче може да се промени след разговори с ръководството на Сакраменто. Според Зервас, по-вероятно е този ход да се случи през следващата година.

Правата на Александър Везенков за НБА бяха взети от Сакраменто след сделка с Кливланд часове преди драфта, който се проведе отвъд океана през миналата седмица. Кавалиърс пък ги получиха през януари 2021 г. около сделката с Джеймс Хардън, която прати последния в Бруклин.

Сакраменто взе правата на Александър Везенков за НБА (видео)

Александър Везенков изигра най-добрия сезон в своята кариера. През 2021/2022 26-годишният баскетболист спечели златен дубъл с Олимпиакос – Купата и титлата на Гърция. Освен това, той попадна в Идеалната петица на Евролигата, а неговият тим финишира четвърти в надпреварата.

Генералният мениджър на Сакраменто за Везенков: Той е човек, който може да играе на високо ниво (видео)

През миналия сезон Александър Везенков записва средно по 14.9 точки, 6.6 борби и 1.8 асистенции в общо 21 мача на „червено-белите“ в редония сезон, както и средни показатели от 17.3 точки, 8.3 борби и 2.3 асистенции в 8 двубоя от елиминациите в Гърция. В Евролигата той има средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции в общо 38 срещи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани