9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаВ Гърция отбелязаха силната игра на Везенков в плейофите с екипа на...

В Гърция отбелязаха силната игра на Везенков в плейофите с екипа на Олимпиакос

Fosonline.gr. описва представянето на българина с "турбо обороти"

Александър Везенков изглежда е включил на висока скорост в плейофите на гръцкото първенство. Сайтът Fosonline.gr. обърна внимание на представянето на българина в елиминациите на шампионата в южната ни съседка, описвайки го с „турбо обороти„.

Александър Везенков се нареди сред майсторите по дабъл-дабъли в историята на Олимпиакос

206-сантиметровото крило достига до дабъл-дабъл в три от четирите мача на своя Олимпиакос в плейофите, в Гърция досега, съответно в двата срещу Перистери и в последния срещу Промитеас Патра.

Везенков над всички с дабъл-дабъл, Олимпиакос с още една крачка към финалите в Гърция

В тези 4 срещи на гранда от Пирея Александър Везенков реализира средни показатели от 17.5 точки, 10.7 борби и 2.5 асистенции. При стрелбата си в тях 26-годишният баскетболист е 72.2% от средно разстояние, 46.7% зад дъгата и 88% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Oще един дабъл-дабъл за Везенков и полуфинал за Олимпиакос в Гърция

Александър Везенков, който има договор с „червено-белите“ до 2024 г., и тимът му водят с 2-0 в серията от полуфиналите в Гърция срещу Промитеас Патра. Следващият мач между двата състава ще бъде по-късно днес от 20.00 ч. в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани