13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВ Гърция за Везенков: Фантастичен срещу Макаби (видео)

В Гърция за Везенков: Фантастичен срещу Макаби (видео)

Той изглежда съвсем нов играч, пишат още от Gazzetta.gr за българското крило

Александър Везенков и силната му игра срещу Макаби Тел Авив в Евролигата не останаха незабелязани в Гърция. Българинът получи високи оценки за представянето си от медиите в южната ни съседка.

Сайтът Gazzetta.gr излезе със специален материал за 25-годишния национал, в който отчита развитието му при наставника Йоргос Барцокас, неговата отдаденост и желанието му да се учи от по-опитните си съотборници. Ето и какво пише за него журналистът Антония Спану:

След завръщането на Барцокас в Олимпиакос Везенков намери своята роля. Българинът започна да демонстрира най-доброто от себе си всеки път, когато стъпи на паркета. Статистиката му е пълна и добрите му изпълнения следват едно след друго, докато промяната в настроението му е очевидна. Заслугата е на Барцокас, който има най-положително влияние върху него, както в Олимпиакос, така и в Барселона”, пишат от Gazzetta.gr за крилото.

Везенков е в настроение да се бори във всяка фаза на играта, печели лични двубои, показва невероятно желание, като успява да се подобрява при всяка една възможност, която му се отдаде. Той е уверен в себе си, радва се на всяка спечелена битка и доказва на колегите и треньора си, че могат да разчитат на него”, допълват анализа си за национала от гръцката медия.

В първите четири мача от Евролигата през новия сезон Везенков показа невероятни неща, а срещу Макаби Тел Авив беше фантастичен. Срещу израелците той бе на терена 22 минути, в които се разписа с 14 точки, като бе 4/5 от тройката, плюс 6 борби за коефициент 18. Освен това, Везенков бе отличен и срещу Панатинайкос с 9 точки, 8 борби, асистенция и 2 откраднати топки за КПД 17. Срещу Жалгирис пък остави срещу името си 8 точки, 5 борби и асистенция. Процентът му на успеваемост зад дъгата от 46.2%, което напомня за втория му сезон в Барселона, когато той бе 47.9%”, връщат се назад от Gazzetta.gr.

Александър Везенков изглежда съвсем нов играч и това означава, че тази година може да се окаже ключова за неговото бъдеще. Началото със сигурност е обнадеждаващо. Тук си личи химията между играч и треньор”, завършва коментара си за българина Антония Спану.

През новия сезон Александър Везенков може да се похвали със средно по 8.3 точки, 4.8 борби и 0.5 асистенции в срещите на Олимпиакос в Евролигата.

Вижте изявите на Александър Везенков срещу Макаби Тел Авив:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани