9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаВ Гърция за Везенков: Той е най-добрият играч на Олимпиакос в нападение

В Гърция за Везенков: Той е най-добрият играч на Олимпиакос в нападение

Медиите в южната ни съседка не спестиха добрите си думи за българина преди дербито с ПАО

След тригодишна пауза в Гърция отново очакват дербито между Олимпиакос и Панатинайкос. Сблъсъкът на сезона в елита на южната ни съседка ще се проведе днес от 19.30 ч. в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

Част от дуела между „детелините“ и „червено-белите“ ще бъде и българският национал Александър Везенков. В гръцките медии не спестиха добрите си думи за крилото преди срещата.

Везенков е най-добрият играч на Олимпиакос в нападение. Той може да играе с гръб към коша, да намира пространства за изстрелите си, както и да атакува с лице към коша. Той има средно по 11.5 точки, 5.5 борби, 1.3 асистенции и 1 открадната топка. Везенков е 58.5% при стрелбата си от игра и 32.6% от тройката, за средно по 28 минути на двубой. 

Везенков ще натовари доста отбраната на Панатинайкос, тъй като той не търси само пробивите. Българинът се справя добре с движението без топка, със стрелбата след дрибъл и е агресивен. Това означава, че защитниците, натоварени с опазването му, ще трябва да бъдат наистина много внимателни„, казват за Везенков в южната ни съседка.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани