21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВ Гърция за Везенков: Може да се справи с ролята на лидер

В Гърция за Везенков: Може да се справи с ролята на лидер

Sport24.gr посвети специален материал на български национал

Новият сезон в Евролигата все още не е започнал, но Александър Везенков вече накара медиите в Гърция да го наградят с похвали за силните му изяви в първите контроли на Олимпиакос. От Sport24.gr посветиха специален материал на български национал, който ще стартира седмата си година по европейските терени на най-високо ниво.

Ето какво пишат за крилото на Олимпиакос: 

С десетилетие като професионалист зад гърба си, Александър Везенков наскоро навърши 26 години. Българинът навлиза в най-продуктивната възраст от кариерата си, като през миналия сезон стана MVP на своя отбор в Евролигата. Той ще започне седмата си година в турнира като един от най-добрите на своята позиция в Европа.

Начинът му на игра срещу Лаврио не бе изненада, нито 20-те му точки, нито това, че започна с 4/4 от тройката, нито защитата му. Това беше неговата увереност и усмивката му, удоволствието, с което правеше всичко, това видяха всички, които гледаха мача. Винаги смирен и съсредоточен, винаги сериозен и премерен, Везенков знае, че 2021/2022 няма да прилича на предишните в кариерата му.

С договор до лятото на 2022 г., Везенков остава в отбор, който е готов да му даде водеща роля. Той остана в Олимпиакос, заради треньора Йоргос Барцокас, който наистина му вярва и е готов да залага на него. А доказателството за това е възходът му през последните две години. 

Костас Слукас със сигурност може да носи тежестта на лидер в Олимпиакос след оттеглянето на Василис Спанулис. Но мнозина биха казали, че с тази роля може да се справи и Александър Везенков. И това едва ли е прекалено, след като българинът записва средно по 14.4 точки (с 44.4% от тройката и 93.2% от линията за изпълнение на наказателни удари), 5.1 борби и 1.5 асистенции във втората половина на 2020/2021. С тези показатели той поставя името си сред тези на топ крилата в Европа.

Александър Везенков: Има още какво да подобряваме

Везенков тласна Олимпиакос към нов успех в подготовката

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани