10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияВъзраждат баскетбола в Дупница

Възраждат баскетбола в Дупница

Марек и Политехника обединяват усилия

Българска баскетболна лига продължава да разширява географията си. Oт следващия сезон Дупница също ще има представители в първенствата при мъжете и жените.

Това става възможно, след като местният Марек и столичният Политехника взеха решение да обединят сили в името на възраждането на баскетбола в града.

Политехника ще промени седалището си от София в Дупница и от есента вече ще носи името БК Политехника (Дупница). Баскетболната школа за подрастващите на Марек ще продължи развитието си под шапката на БК Политехника (Дупница).

През 2022/2023 Политехника е с отбори в А, Б и В групи на Българска баскетболна лига, както и с тим при жените – Феникс. Към момента пък в Дупница има няколко детски баскетболни отбора при подрастващите, но идеята е постепенно да се доизгради и развие школата, като целта е до три години клуба да има отбори от най-малките до най-големите, както в мъжкото, така и в женското направление.

Още от следващия сезон Политехника има намерение да играе част от мачовете си в Спортна зала – Дупница.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани