10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВтори бронз за Белгия на еврофинали при жените (видео)

Втори бронз за Белгия на еврофинали при жените (видео)

Тимът на Филип Местдах повтори постигнатото от първенството на Стария континент през 2017 г.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Белгия финишира Евробаскет 2021 за жени с победа и медал. Във Валенсия тимът на Филип Местдах се наложи над Беларус със 77:69 в мача за бронзовите отличия на турнира, в който сред съдиите бе българският рефер Мартин Хорозов.

И ОЩЕ: Това е втори медал с този цвят за белгийките на еврофинали и втори в историята им след този през 2017 г. За втори път пък Беларус финишира на четвърта позиция на шампионат на Стария континент при дамите, след като го стори и през 2015 г.

НАЙ-ДОБРИ: Ема Месеман завърши с 21 точки, 10 борби и 5 асистенции за Белгия. Антония Деларе добави 17. Кайра Линскенс се отчете с 15 точки и 6 борби.

Анастасия Верамейенка бе най-резултатна за Беларус с 15 точки и 6 борби. Александра Бентли се разписа с 12. Мария Папова остана с 10 точки, 12 борби и 8 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Белгия направи серия от 15-3, за да натрупа двуцифрен аванс още през първата част за 23:13. В остатъка от срещата Беларус опита да се противопостави, но съперникът удържа преднината си.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЛАРУС – БЕЛГИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани