13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияВторият етап в първенството при жените стартира на 10 февруари

Вторият етап в първенството при жените стартира на 10 февруари

Тимовете ще бъдат разделени на две групи

Управителният съвет към българската федерация по баскетбол прие промени в календара, трансферния период и системата на държавното първенство за жени. Това се случи на последното заседание на централата.

След наложените корекции става ясно, че във втория етап на първенството при дамите ще се играе на Първа и Втора тройка, с мачове на разменено гостуване. Тази фаза ще бъде в периода от 10 февруари до 8 април. Преди това е предвидена пауза, заради националните отбори.

Финалът в турнира за Купата на България при жените е планиран за 10 март.

След края на втория етап в А група при жените, първите два отбора от Първата тройка ще се борят за златото. Третият от тази група ще играе за бронза срещу първия от Втората тройка. Финалите при жените ще започнат на 13 април, като шампионът ще бъде излъчен в серия до три победи от пет срещи. Битките за третото място ще стартират на 14 април, като ще се играе до два успеха от три двубоя.

Управата утвърди и промени в правилника при провеждане на среща или турнир от първенствата в извънредна епидемична обстановка:

„7. Само в спортни зали, които разполагат с трибуна за зрители и може да се изпълни изискването за спазване на дистанция от 1,5 м между отделните придружители се допускат по 1 придружител на състезател, ненавършил 18 г. от БК гост – до 12-14 човека в зависимост от броя на състезателите, включени в официалния тимов лист;

8. Само в спортни зали, които разполагат с трибуна за зрители и може да се изпълни изискването за спазване на дистанция от 1,5 м между отделните придружители се допускат по 1 придружител на състезател, ненавършил 18 г. от БК домакин – до 12-14 човека в зависимост от броя на състезателите, включени в официалния тимов лист.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани