8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВихрено начало вдъхнови Реал Мадрид срещу Баскония (видео)

Вихрено начало вдъхнови Реал Мадрид срещу Баскония (видео)

"Белият балет" с победа №15 в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид се завърна с победа в Евролигата след няколко седмици пауза. „Белият балет“ стори това при домакинството си на Баскония с 89:74 в испанския дуел на 21 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Отборът на Павло Ласо е втори в класирането с баланс от 15-3, докато селекцията на Невен Спахия има 7 успеха и 12 поражения и заема 15-та позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Гершон Ябуселе завърши със 17 точки и 8 борби за Реал Мадрид. Алберто Абалде добави 15. Антъни Рандолф оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 12 борби.

Уейд Болдуин бе най-добър за Баскония с 16 точки и 6 асистенции. Стивън Ено се отчете с 11. Рокас Гиедрайтис остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха безпощадни в началото и навъртяха 13 точки в първите 3 минути и половина, вкарвайки всичките си пет опита за стрелба от игра. Мадридчани не намалиха оборотите и поведоха с 25:17 след 10 минути. Високата успеваемост на Реал в стрелбата не се задържа, но остана добра до края – 62% от средно разстояние и 37.9% зад дъгата. Освен това, „Белият балет“ финишира с 20 асистенции, направени от 9 различни баскетболисти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Реал Мадрид ще се изправи срещу АЛБА в Берлин, докато Баскония ще излезе срещу Байерн Мюнхен ден по-късно.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани