14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияВеселин Георгиев слага край на кариерата си

Веселин Георгиев слага край на кариерата си

Утрешният мач срещу Черноморец ще бъде последният пред варненска публика за крилото

Капитанът на Черно море Тича Веселин Георгиев ще сложи край на кариерата си. За него утрешния мач срещу Черноморец ще бъде последният пред варненска публика. Това обяви самият той в социалната мрежа Фейсбук.

Всяко начало си има и край! Утре – сряда 20.04.2022 г. срещу отбора на Черноморец Бургас ще изиграя последния си мач пред варненска публика! Това е и последният ми сезон, като професионалист! След 19 години в мъжкия баскетбол е време за почивка. Благодаря на всички, с които ме срещна любимата игра и се надявам да се виждаме, и в бъдеще! Искрено желая отборът на „Черно море Тича“ да се съхрани и да става все по-силен!!! Очаквам Ви в залата и бъдете здрави! За мен беше удоволствие„, написа Веселин Георгиев.

198-сантиметровият баскетболист е роден в Шумен, където прави първите си стъпки в баскетбола. След това продължава развитието си във Варна, в школата на Черно море Тича, където се превръща в основна фигура и в мъжкия отбор.

Първият му период в редиците на варненци е от 2004 до 2008 г. Дебютира за мъжкия отбор още на 17 години заедно с играчи като Асен Великов, Калоян и Деян Иванови, Атанас Пенев. С Черно море Тича има две бронзови отличия и един финал в този период в първенството (б.а. – 2005 г. и 2007 г., както и 2006 г.), както и един бронз в турнира за Купата на България от 2005 г. и две сребърни отличия през 2006 и 2008 г.

След това Веселин Георгиев преминава в редиците на Спартак, където остава до 2016 г. С тима от Града под Панорамата крилото има едно бронзово отличие от турнира за Купата на България в Плевен през 2009 г. С плевенчани през същата година участва и в турнира Юрочалъндж.

Завръща се в Черно море Тича през 2016 г., където играе и досега. През този сезон Веселин Георгиев носи капитанската лента, след като през 2021 г. я наследи от Пламен Алексиев. През 2021/2022 той записва средно по 10.2 точки, 2 борби и 1.3 асистенции в общо 23 мача за отбора на Даниел Клечков.

Бивш юношески и младежки национал на България. Носи екипа на представителния ни тим на европейското за юноши до 18 г. през 2004 г., както и на шампионата на Стария континент за 20-годишни през 2006 г.

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани