21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВеселин Веселинов участва в програма за менторство към ФИБА

Веселин Веселинов участва в програма за менторство към ФИБА

Тийм мениджърът на Левски Лукойл вярва, че този проект може да бъде от полза на федерациите и играчите

Тийм мениджърът на Левски Лукойл Веселин Веселинов е сред участниците в нова програма на ФИБА. В нея международната централа обръща внимание на менторството и помощта към играчи, които се сблъскват с предизвикателства на терена и извън него.

През април ФИБА се обръща към националните федерации с молба да изберат по един представител при мъжете и жените за Програмата за наставничество, която се провежда онлайн. Процесът по обучение вече е в ход.

В проекта има участници от различни региони – Африка, Азия и Европа. Самият Веселин Веселинов споделя, че е щастлив да бъде част от менторската програма на ФИБА. 

Вярвам, че федерациите и младото поколение могат да се възползват от тази програма, като я използват като стъпало за развитие на баскетболистите не само на паркета. Тя може да помогне в развитието на тези играчи, като ги превърне в добри граждани на обществото, в което живеят„, смята Веселин Веселинов.

Целта на менторите е да дават съвети по различни теми, да обръщат внимание на комуникацията с медиите, да дават предложения за още варианти за кариери и за развиването на добри навици.

Удовлетворението си от програмата изрази и легендата Дирк Новицки, който е председател на Асоциацията на играчите към ФИБА.

Щастливи сме да стартираме тази програма. През последните две години работим много усилено, за да я превърнем в реалност. Надяваме се, че менторите ще могат да помогнат на играчите да бъдат успешни както на терена, така и извън него„, казва Дирк Новицки.

След завършването на Програмата за менторство участниците в нея като Веселин Веселинов ще получат сертификати, предоставени по Схемата за стипендии за талантливи спортисти (TASS).

Първата част от проекта е преминала в тридневни онлайн сесии, в които участниците са дискутирали теми за ролята на менторите в живота на спортистите, в спортния свят, за подкрепа на спортистите в мрежите, за планиране и преход към други кариери. Втората част от сесиите стартира днес (15 юли).

Всички кандидати трябва да бъдат оценени на базата на това, което са усвоили по време на тези сесии преди да получат сертификатите си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани