3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Весела Лечева пожела успех на националите преди Евробаскет

Весела Лечева пожела успех на националите преди Евробаскет

Министърът на младежта и спорта получи екип на България с №8

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировка на националния ни отбор в Самоков. Мъжкият ни тим се подготвя за участие на европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 18 септември в Италия, Грузия, Чехия и Германия.

Весела Лечева подари на националите българския флаг, пожела им да го носят гордо и да го занесат до Германия, където ще бъде финалната фаза на шампионата.

„Като състезател с дългогодишен опит знам, че няма лесен мач, но също така, когато ви предстоят най-сериозните двубои, ще фокусирате вниманието си и ще покажете своите най-добри възможности. Пожелавам ви успех, сърцата игра, да зарадвате всички ваши фенове и дано занесете знамето в Германия, каза министър Весела Лечева.

Капитанът на България Чавдар Костов подари на Весела Лечева екип с №8 и топка с автографи на всички играчи.

Избрахме неслучайно №8. За нас той има символичен характер, защото Вие като състезател по стрелба имате 8 европейски титли за България“, каза капитанът.

„Оценявам Вашето присъствие на нашата тренировка, не защото сте министър, а защото бяхте много голям спортист, който ни вдъхновява преди толкова важно състезание. Надявам се да се видим във финалната фаза“, обърна се Весела Лечева към националния селекционер Росен Барчовски.

Визитата на Весела Лечева в Самоков бе уважена още от президента на БФБ Георги Глушков и от новия изпълнителен директор на родната централа Филип Виденов.


Баскетболистите ще участват на европейско първенство след 11-годишно прекъсване. Мачовете на България в груповата фаза са в Грузия, където съперници са Испания, Турция, Белгия, Черна гора и домакинът. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани