7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияВенцислав Петков: Наградата за Най-добър шести играч ме мотивира за повече работа...

Венцислав Петков: Наградата за Най-добър шести играч ме мотивира за повече работа (ВИДЕО)

Първият приз на BBALL.BG отиде в колекцията на гарда на Левски

Венцислав Петков получи наградата на BBALL.BG за Най-добър шести играч за 2020/2021. Това се случи преди двубоя между Левски и Спартак в Плевен, преди два дни.

Bенцислав Петков е първият носител на приза Най-добър шести играч в НБЛ

188-сантиметровият гард е първият носител на приза, а пред нашата медия той сподели как приема това, какво смята за конкуренцията в НБЛ и в Delasport Балканска лига през този сезон, както и за съперниците на националния ни отбор в световните квалификации. Ето и какво каза Венцислав Петков:

– Ти си първият носител на наградата на BBALL.BG за Най-добър шести играч за миналия сезон. Как приемаш това?

– Радвам се за получената награда, това ме мотивира за повече труд и работа.

– Левски стана шампион в НБЛ през миналия сезон, справяйки се с Рилски спортист във финала. Как ти се струва конкуренцията през този сезон и може ли Левски да защити титлата си?

– Засега първенството изглежда оспорвано с доста интерестни мачове. Има много време до финалите и се надявам дотогава да сме в пълен състав и оптимална форма.

– След година пауза Левски отново участва в междуроден турнир. Какви са първите ти впечатления от Балканската лига?

– Ние засега сме изиграли само два мача в Балканската лига с Балкан, нямам още много наблюдения, тепърва предстоят другите мачове.

– Няма как да не попитам и за националния отбор. Как ти се струва групата в световните квалификации, след като изиграхте вече два мача – срещу Литва и Босна и Херцеговина?

– Групата за световните квалификации е оспорвана, с доста силни отбори, но няма да се отказваме. Имаме нашите шансове и се надявам да ги реализираме.

Вижте видео от награждането на Венцислав Петков:

Снимки: LAP.BG/ФИБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани