21.3 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаВезенков oтново силен, Олимпиакос стопира негативна серия в Литва (видео)

Везенков oтново силен, Олимпиакос стопира негативна серия в Литва (видео)

Крилото реализира 16 точки срещу Жалгирис в Каунас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос си гарантираха място в Топ 8 на Евролигата, като са все по-близо и до домакинско предимство в плейофите. Крилото и отборът му се наложиха над Жалгирис с 84:73 като гости в отложен мач от 19 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд вече има в актива си 17 успеха и 10 поражения, което го поставя на четвърто място в класирането, докато литовците са 18-ти с баланс 7-21.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът се представи силно в Каунас, като отново намери място сред реализаторите за Олимпиакос. Александър Везенков завърши с 16 точки, като бе 6/8 при стрелбата си от средно разстояние, 1/6 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освет това, MVP на февруари в Евролигата остави в сметката си още 4 борби и 1 асистенция за 34 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Папаниколау вкара 18 точки плюс 5 борби. Хасан Мартин и Тайлър Дорси се разписаха с по 13, като първият грабна и 7 борби.

Джош Небо бе много полезен за Жалгирис и оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби. Лукас Лекавичиус остави срещу името си 14 и 5 асистенции. Едгарас Улановас остана с 13 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания започнаха последната четвърт със серия от 8-0, с което излязоха напред с 66:58, а след това не позволиха на съперника да си помисли за обрат. Далечен снаряд на Костас Слукас за 82:73 минута преди края прекърши окончателно надеждите на домакините.

И ОЩЕ: Това бе първи триумф за Олимпиакос при визити в Литва от 2016/2017, стопирайки негативна серия от шест поредни загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 март Александър Везенков и Олимпиакос ще излязат срещу Панатинайкос в гръцкото дерби на кръга в Евролигата. Същият ден Жалгирис ще приеме Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани