19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков с едно от 5-те най-добри изпълнения в “Жалгирио Арена” от участниците...

Везенков с едно от 5-те най-добри изпълнения в “Жалгирио Арена” от участниците във Финалната четворка в Евролигата (видео)

Крилото се превърна в герой за Олимпиакос при визитата му на Жалгирис преди два месеца

До старта на Финалната четворка в Евролигата остават точно два дни. По този повод от най-силната клубна надпревара на Стария континент припомниха пет ключови изпълнения на играчи, които са вдигнали на крака публиката в „Жалгирио Арена“, в Каунас (б.а. – залата, която ще приеме финалите в края на седмицата).

Сред тях се нарежда и такова на Александър Везенков. Българският национал бе под пара при последната визита на своя Олимпиакос в „Жалгирио Арена“ преди два месеца. 206-сантиметровият баскетболист бе с ключов принос за успеха на своя тим със 74:72 над Жалгирис в мач от 29 кръг от редовния сезон в Евролигата.

27-годишният българин отбеляза последния кош в срещата, дал разликата в резултата. Тогава Александър Везенков финишира с общо 25 точки, допълнени от 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си MVP в гръцкия шампионат от миналия сезон бе 9/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, в този мач Александър Везенков премина границата от 2000 точки в кариерата си в турнира на богатите. Сега той ще се завърне в Каунас, за да се опита да изведе Олимпиакос до четвърти трофей в Евролигата.

Сред останалите играчи, които пазят хубави спомени от Каунас, са Джон Браун (Монако), Руди Фернандес (Реал Мадрид), Майк Джеймс (Монако) и Никола Миротич (Барселона).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани