24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос се бетонира на върха в редовния сезон в...

Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос се бетонира на върха в редовния сезон в Гърция

Победа №22 за българина и отбора му в шампионата на южната съседка

Александър Везенков и Олимпиакос си гарантираха първото място в редовния сезон на гръцкия шампионат. Българинът и отборът му не срещнаха трудности при гостуването си на Аполон Патра с 94:68 в отложен мач от 23 кръг в първенството на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило се завърна в игра за Олимпиакос, след като пропусна един мач, в който получи почивка. В срещата срещу Аполон Патра Александър Везенков свърши доста работа и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби плюс 3 асистенции и 1 открадната топка за 25 минути на паркета. При стрелбата си 26-годишният баскетболист бе 5/6 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис се отчете с 16 и 6 асистенции. Тайлър Дорси приключи с 11.

Джеръл Симънс бе най-добър за Аполон Патра с 16 точки.

Олимпиакос спечели битката под двата ринга, след като грабна 34 срещу 30 борби за съперника. Освен това, гостите бяха по-точни в стрелбата от средна дистанция – 61% срещу 50% за Аполон Патра.

С този успех Олимпиакос и Александър Везенков си гарантираха домакинско предимство в плейофите на гръцкия елит. В актива си „червено-белите“ имат 22 победи и 1 загуба, което ги превръща в еднолични лидери в класирането.

На 14 май Олимпиакос и Александър Везенков и компания ще се изправят срещу Колосос Родос. 

СТАТИСТИКА ОТ АПОЛОН ПАТРА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани