18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос разгроми Монако в Евролигата (видео)

Везенков с дабъл-дабъл, Олимпиакос разгроми Монако в Евролигата (видео)

Крилото сред най-полезните при успех №6 за гръцкия гранд в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха трети пореден успех в Евролигата през този сезон. Пред своите фенове в Двореца на мира и дружбата в Пирея българинът и отборът му надиграха Монако с 86:65 в двубой от 8 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 6-2, като се изкачи втори в класирането, докато новакът в надпреварата е с 4 победи и 4 загуби и се намира на осмо място.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило свърши доста работа за Олимпиакос и оформи втория си дабъл-дабъл в Евролигата през 2021/2022 – 10 точки и 10 борби. Освен това, националът допълни сметката си с 2 откраднати топки и 2 чадъра за 31 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 2/6 от средно разстояние и 2/3 зад дъгата.

От неговите колеги Тайлър Дорси и Ливио Жан-Шарл бяха най-резултатни с по 18 точки. Костас Папаниколау се разписа с 11.

Алфа Диало бе най-резултатен за Монако с 12 точки. Данило Анджусич и Донта Хол останаха с по 11, като последният грабна и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Олимпиакос запази перфектния си баланс в своята зала, след като заличи пасив от 10 точки от първото полувреме. Александър Везенков и компания направиха серия от 9-0 през третия период, с което излязоха напред с 51:43. „Червено-белите“ не само не погледнаха назад, след като поеха водачеството за първи път в мача, но и продължиха да увеличават преднината си, за да стигнат до убедителния успех.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 ноевмри Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Зенит, а Монако ще играе срещу Байерн Мюнхен. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани