10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков с дабъл-дабъл в гръцкото дерби, но не стигна на Олимпиакос (видео)

Везенков с дабъл-дабъл в гръцкото дерби, но не стигна на Олимпиакос (видео)

Крилото и колегите му изпуснаха победата в последната четвърт срещу ПАО

Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в Гърция през този сезон. Българинът и отборът му наведоха глави пред Панатинайкос със 76:81 у дома в дербито на 8 кръг в шампионата на южната ни съседка. Така серията от шест поредни успеха на „червено-белите“ в първенството бе спряна.

206-сантиметровото крило поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос, като остави срещу името си в статистиката 19 точки и 10 борби, за да оформи третия си дабъл-дабъл през 2021/2022. Освен това, той се отчете с 1 чадър за 35 минути на паркета. При стрелбата си Александър Везенков бе 6/8 от средно разстояние, 1/4 зад дъгата и 4/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Мустафа Фал също стигна до двойните показатели – 17 точки и 11 борби. Костас Слукас завърши с 10.

Неманя Недович бе най-добър за Панатинайкос с 24 точки. Янис Папапетру остана с 13.

Александър Везенков и компания изнесоха силна трета четвърт, в която си осигуриха аванс от 14 точки за 59:45. В последните 10 минути обаче Олимпиакос не успя да порази целта в нито един от 9-те си опита от тройката, докато ПАО обърна нещата със 7 далечни снаряда, за да стигне до успеха.

Олимпиакос и Панатинайкос имат равен баланс, като делят второто място в класирането. На 6 декември Александър Везенков и компания ще гостуват на Лариса. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани