4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков съхрани надеждите на Олимпиакос за плейофите в Евролигата (видео)

Везенков съхрани надеждите на Олимпиакос за плейофите в Евролигата (видео)

Българинът най-полезен срещу Зенит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос съхраниха надеждите си за място в плейофите на Евролигата. Българинът и тимът му повалиха сензацията в турнира на богатите Зенит след 75:61 у дома в мач от 29 кръг.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило свърши много работа за Олимпиакос и се превърна в най-полезния му играч в срещата. 25-годишният баскетболист се отчете с 13 точки, 6 борби, 1 асистенция и открадната топка за 31 минути. При стрелбата си той бе 2/3 от средно разстояние и 3/6 зад дъгата.

От неговите съотборници Василис Спанулис се разписа с 16 точки. Шакил МакКисик приключи с 13 и 5 борби.

Кевин Пангос бе най-резултатен за Зенит с 20 точки и 7 асистенции. Алекс Пойтрис отбеляза 11 и 6 борби. Матеуш Понитка оформи дабъл-дабъл – 10 точки и 11 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания заслужават високи оценки за играта си в защита през последните 30 минути, в които получиха общо 33 точки. Освен това, гръцкият гранд допусна само 2 технически грешки през второто полувреме, след като направи 9 преди почивката.

„Беше трудна първа четвърт. Допуснахме 28 точки. Направихме много грешки, играхме наистина ужасно. Но допуснахме само 33 точки в последните 20 минути. Представихме се страхотно в защита и си помагахме. С отборна игра успяхме да вземем победа в труден мач“, бе мнението на Везенков.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: „Червено-белите“ са с баланс от 13-16 и са 12-ти, докато руснаците са осми с 16 успеха и 12 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 март Олимпиакос и Александър Везенков ще гостуват на АЛБА Берлин, а Зенит ще приеме Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЗЕНИТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани