8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков сред най-добрите в Белград, но Олимпиакос се препъна срещу "звездашите" (видео)

Везенков сред най-добрите в Белград, но Олимпиакос се препъна срещу „звездашите“ (видео)

Българинът отбеляза 12 точки, но и това не спаси гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос прекъснаха серията си от три поредни победи в Евролигата. Българинът и отборът му преклониха глави пред Цървена Звезда след 76:81 при визитата си в Белград в мач от 14 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 9-5 и заема трето място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило постави името си сред реализаторите за Олимпиакос за пети пореден път. Александър Везенков отбеляза 12 точки, като бе 2/4 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той се разписа с 3 борби и 2 асистенции за 27 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Тайлър Дорси вкара 18. С 12 точки в съблекалнята се прибра и Костас Слукас.

Никола Калинич бе най-резултатен за Цървена Звезда с 25 точки и 6 асистенции. Лука Митрович завърши с 12 и 8 борби. Деян Давидовац остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: След като Олимпиакос намали пасива си до 5 точки, Тайлър Дорси не успя зад дъгата. Последва далечен снаряд на Бранко Лазич, който изведе гостите до 78:70, но Дорси сведе пасива на гръцкия тим до 76:80. Това бе последният път, в който някой се разписа за „червено-белите“.

И ОЩЕ: Капитанът на Олимпиакос Йоргос Принтезис изкачи поредния връх в кариерата си. 36-годишният баскетболист излезе начело във вечната ранглиста по отбелязани точни стрелби от средно-далечно разстояние в Евролигата с общо 1404. 206-сантиметровото тежко крило измести от върха бившия си колега Василис Спанулис (1403).

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 декември Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме Байерн Мюнхен, а ден по-рано Цървена Звезда ще играе срещу Барселона.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани