8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков се оказа твърде силен за шампиона в Евролигата (видео)

Везенков се оказа твърде силен за шампиона в Евролигата (видео)

Националът най-добър за Олимпиакос с 23 точки срещу Анадолу Ефес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос записаха пета поредна победа в Евролигата през 2022/2023. Пред своите фенове в Двореца на мира и дружбата в Пирея българинът и отборът му подчиниха Анадолу Ефес със 76:70 в мач от 23 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Червено-белите“ са с баланс от 16-7 и са лидери в класирането, докато турският гранд е 11-ти с 11 успеха и 12 поражения.

Снимка: Еurohoops.net

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило отново се представи на високо ниво за Олимпиакос, като се превърна в негов реализатор №1 в срещата. Александър Везенков навъртя на сметката си 23 точки, от които 18 през второто полувреме. При стрелбата си националът бе 5/8 от средно разстояние, 4/8 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. Спортист №1 на България за 2022 г. не спря дотук и регистрира още 3 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

От неговите съотборници Михалис Лунцис вкара 13 точки плюс 7 борби. С по 10 финишираха Мустафа Фал и Шакил МакКисик. 

Шейн Ларкин, Родриг Бобоа, Илайджа Брайънт и Василие Мицич бяха най-резултатни за Анадолу Ефес с по 10 точки, като първият направи и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков бе автор на 7 точки в последните пет минути на срещата, с което помогна на Олимпиакос да отблъсне финалния щурм на шампиона в Евролигата, който се опита да навакса пасив от 16 точки от третия период. Крилото се разписа с тройка за 79:70, а преди това и с кош за 76:68. Родриг Бобоа намали до 70:76, но след това видя как топката не успя да влезе в коша, а гръцкият гранд запази предимството си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на АЛБА Берлин, докато ден по-късно Анадолу Ефес ще бъде домакин на Реал Мадрид. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани