21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков прати Олимпиакос на финал за Суперкупата на Гърция (видео)

Везенков прати Олимпиакос на финал за Суперкупата на Гърция (видео)

Българинът над всички за "червено-белите" с 19 точки срещу Промитеас Патра

Александър Везенков бе с основна заслуга за класирането на Олимпиакос на финала за Суперкупата на Гърция. Българинът бе най-добър при успеха на своя тим над Промитеас Патра с категоричното 93:65 в мач от полуфиналите, които се проведоха в Родос.

206-сантиметровото крило измъчи съперника, като се превърна в топреализатор за Олимпиакос в срещата. Александър Везенков финишира с 19 точки, 5 борби и 2 асистенции.

При стрелбата си Борец №1 на Евробаскет 2022 бе 5/8 от средно разстояние, 2/3 зад дъгата и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Това той направи за 22 минути на паркета като титуляр. 

От неговите съотборници Алек Питърс вкара 17 точки в официалния си дебют за „червено-белите“. Жоел Болобой пък се разписа с 12 и 8 борби.

Тревис Симпсън бе най-добър за Промитеас Патра с 16 точки. Арнолдас Кулбока остана с 14.

Шампионът и носител на Купата на Гърция от миналия сезон взе нещата в свои ръце още в първата част и воден от Александър Везенков излезе напред с 23:19. През втория период отборът на Йоргос Барцокас заздрави защитата си и направи аванса си 15 точки за 47:32. След паузата Олимпиакос не изпусна водачеството и увеличи преднината си до 28 точки, което се оказа достатъчно.

Утре (2 октомври) от 21.00 ч. отново в Родос Олимпиакос ще се бори за Суперкупата на Гърция. Съперник на Александър Везенков и компания ще бъде Панатинайкос, който победи Колосос Родос със 72:67 в първия полуфинал. В неделя от 17.00 ч. загубилите ще спорят за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПРОМИТЕАС ПАТРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани