12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков отново се прояви, но Олимпиакос допусна обрат в Истанбул (видео)

Везенков отново се прояви, но Олимпиакос допусна обрат в Истанбул (видео)

Българинът отбеляза 18 точки срещу шампиона в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха четвърто поражение в Евролигата през този сезон. Българинът и отборът му не успяха срещу Анадолу Ефес след 71:82 като гости в мач от 11 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд има в актива си и 7 успеха, като вече заема пето място в класирането. Отборът на Ергин Атаман е с баланс от 6-5 и е седми в подреждането на турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков бе основна заплаха за защитата на шампиона в Евролигата от последните два сезона и остави на сметката на Олимпиакос 18 точки. Към статистиката си крилото добави още 3 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 35 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 4/6 от средно разстояние, 3/9 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис вкара 13 точки. Мустафа Фал и Костас Слукас добавиха по 12 и 6 борби.

Уил Клайбърн бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 24 точки и 5 борби. Родриг Бобуа се разписа с 19 и 6 борби. Василие Мицич остана с 18 точки, 9 борби и 9 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините финишираха с общо 15 тройки от 30 опита, като 9 от точните им стрелби от далечна дистанция дойдоха в последните 13 минути. Именно в този период Ефес направи серия от 12-0 за 4 минути в края на третата и началото на във финалната четвърт. Тон даде водещият реализатор на турския тим Уил Клайбърн, чийто тим заличи аванса на Олимпиакос от 8 точки, от голямата почивка и излезе напред със 77:69, като до края не изпусна водачеството.

В ДОБАВКА: Вечерта се оказа по-специална за Крунослав Симон. Неговият екип с №44 бе изваден от употреба в чест на 5-те му сезона в Ефес. Хърватинът присъства на церемонията, организирана в негова чест, в компанията на своето семейство. С Анадолу той завоюва 2 трофея в Евролигата, 2 шампионски титли на Турция, както и 2 Купи и 2 Суперкупи в южната ни съседка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще излязат срещу Виртус Болоня, докато същия ден Анадолу Ефес ще играе срещу Жалгирис. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани