7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаВезенков остави всички зад себе си и стана MVP на кръга в...

Везенков остави всички зад себе си и стана MVP на кръга в Евролигата (видео)

Представянето на крилото срещу АСВЕЛ заслужи висока оценка

Александър Везенков няма спиране в последно време. Българинът заслужи още една висока оценка за представянето си, след като бе избран за MVP на 32 кръг в Евролигата. 

За по-малко от месец националът прибра две награди за Най-полезен играч в турнира на богатите. В края на февруари 206-сантиметровото крило се превърна и в Играч №1 на февруари в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Силната игра на Александър Везенков даде импулса на Олимпиакос при успеха над АСВЕЛ с 94:80, с което гръцкият гранд си гарантира домакинско предимство за плейофите. 26-годишният баскетболист оформи КПД 26 или най-висок сред играчите от печелившите отбори.

На сметката на „червено-белите“ на френска земя Александър Везенков остави дабъл-дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби, които допълни с 2 асистенции и 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 6/9 при стрелбата си от средно разстояние и 2/5 зад дъгата.

През 2021/2022 Александър Везенков записва средно по 13.8 точки, 5.7 борби и 1.5 асистенции в общо 30 мача на Олимпиакос в Евролигата.

Вижте го сами:

Везенков най-полезен, Олимпиакос би АСВЕЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани