12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков начело на колоната от звезди в битката за званието MVP в...

Везенков начело на колоната от звезди в битката за званието MVP в Евролигата (видео)

Българинът е най-полезният играч в турнира в момента

Aлександър Везенков е играчът, който има най-големи шансове да достигне до наградата MVP в Евролигата през този сезон. Това смятат анализаторите от сайта Eurohoops.net.

Според авторитетният сайт, 206-сантиметровото крило на Олимпиакос е най-ефективният играч в нападение в турнира на богатите. Към момента Александър Везенков има среден коефициент 26.1, като дели върха при реализаторите с Майк Джеймс (б.а. – и двамата вкарват по 20 точки на мач). Освен това, българинът има средно по 8.3 борби на среща, с което се намира на второ място в тази графа, заедно с Йосуфа Фал.

27-годишният баскетболист демонстрира успеваемост в стрелбата от средно разстояние 66.7%, както и 50% зад дъгата и 77.8% от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си Александър Везенков оставя още по 2 асистенции, 1.1 откраднати топки и 0.1 чадъра за 30.5 мин. в игра на среща.

Oсвен Александър Везенков, в битката за наградата в момента са Майк Джеймс, Джонатан Мотли (Фенербахче), Костас Слукас (Олимпиакос) и Крис Джоунс (Валенсия).

В момента Олимпиакос на Александър Везенков се намира на второ място в класирането с баланс от 5-2. Следващият мач на гръцкия гранд в Евролигата ще бъде на 17 ноември от 21.30 ч. срещу Байерн в Мюнхен.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани